T 074 266 33 13
header_bg-volg2

Groep 4

Groep 4 is een enkele groep in het schooljaar 2021-2022. De leerkracht voor deze groep is juf Marloes.

Zelfstandigheid is van groot belang tijdens de ontwikkeling van het kind. Groep 4 krijgt elke week een weektaak met daarop extra activiteiten die ze zelfstandig moeten maken na het verplichte werk. Ze mogen zelf kiezen waar ze mee willen beginnen als het aan het einde van de week maar af is. De kinderen plannen wanneer ze hun werk gaan maken. Op de weektaak staat voor groep 4 de verwerkingsopdrachten van de vakgebieden. Ook werken we met de BAS-blokjes. Kinderen laten met dit blokje zien of ze stil willen werken, voor hulp gevraagd mogen worden of zelf een vraag hebben.

In groep 4 wordt er volop geoefend met technisch lezen. Wekelijks krijgen de kinderen een nieuwe spellingsregel aangeboden.Daarnaast is er ook veel aandacht voor rekenen.

In groep 4 maken de kinderen ook kennis met Wereldoriëntatie, waar de vakken biologie, geschiedenis, aardrijkskunde en engels toe behoren. Verder krijgen ze muziek, verkeer, tekenen en handvaardigheid en hebben krijgen de kinderen twee keer in de week gym.

Gedurende het hele schooljaar krijgen de kinderen toetsen (zogenoemde methode-gebonden toetsen). Daarnaast wordt er In februari en juni de Cito-LVS toetsen afgenomen voor de vakken rekenen, spelling, woordenschat, lezen en begrijpend lezen. In februari en aan het eind van het schooljaar krijgen de kinderen een rapport waarin alle ontwikkelingsgebieden worden beoordeeld.

Naast de lessen is ook de sfeer in de groep erg bepalend om het beste uit jezelf te halen. Een positieve groepssfeer is voorwaarde hiervoor. Daar besteden we gedurende het jaar veel aandacht aan.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met de leerkracht. Ze is op ons algemene telefoonnummer en via de mail te bereiken:

T 074 - 2663313
Marloes Stob: m.stob@stichtingbrigantijn.nl

Kom eens langs voor een rondleiding

Benieuwd wat wij als basisschool te bieden hebben? Bel (074-2663313) ons voor een afspraak, of mail naar info.beekparkborne@stichtingbrigantijn.nl Wij leiden u graag rond en vertellen u dan meer over onze school.