Groep 3 en 4

De sfeer in de groep is erg bepalend om het beste uit jezelf te halen. Een positieve groepssfeer is voorwaarde hiervoor. Daar besteden we gedurende het jaar veel aandacht aan.

Zelfstandigheid is van groot belang tijdens de ontwikkeling van het kind. Vanaf de herfstvakantie krijgt groep 3 elke week een weektaak met daarop extra activiteiten die ze zelfstandig moeten maken na het verplichte werk. Ze mogen zelf kiezen waar ze mee willen beginnen als het aan het einde van de week maar af is. Hiermee leren wij de kinderen hoe ze hun werk moeten plannen. Op de weektaak staat voor groep 3 de verwerkingsopdrachten van de vakgebieden. Ook werken we met de BAS-blokjes. Kinderen laten met dit blokje zien of ze stil willen werken, voor hulp gevraagd mogen worden of zelf een vraag hebben.

In groep 3 maken de kinderen ook kennis met Wereldoriëntatie, waar de vakken biologie, geschiedenis, aardrijkskunde en Engels toe behoren. Verder krijgen ze muziek, verkeer, tekenen en handvaardigheid en hebben krijgen de kinderen twee keer in de week gym.

Kom eens langs voor een rondleiding

Benieuwd wat wij als basisschool te bieden hebben? Bel (074-2663313) ons voor een afspraak, of mail naar info.beekparkborne@stichtingbrigantijn.nl Wij leiden u graag rond en vertellen u dan meer over onze school.