Kernreflectie

Bij beekpark zien wij écht de kinderen. Daarmee bedoelen wij dat wij van elk kind afzonderlijk de persoonlijke kwaliteiten zien en wij helpen deze verder te ontwikkelen. Deze kwaliteiten noemen we ook wel talenten. Het zijn de persoonlijke kwaliteiten zoals zorgzaamheid, creativiteit, inlevingsvermogen, daadkracht, eerlijkheid, zelfstandigheid enzovoort.

Het IML (Instituut voor Multi- Level - Learning en Kernreflectie) heeft een theorie ontwikkeld die uitgaat van kwaliteiten en betrokkenheid die je van nature al hebt. Het gaat om de ontwikkeling van ‘kwaliteit van binnenuit', dat je van binnenuit gemotiveerd wordt.

Beekpark omarmt deze theorie en we brengen het gelijk in de praktijk onder de noemer Kernreflectie. Door de talenten of kernkwaliteiten van de leerling te benoemen, bevestigen wij zijn of haar sterke kanten. Bij deze positieve feedback, benoemen we niet alleen de kwaliteit, maar ook de activiteiten waaraan je die kwaliteit herkende. Dit ondersteunt de verdere ontplooiing van deze kwaliteit.

Kom eens langs voor een rondleiding

Benieuwd wat wij als basisschool te bieden hebben? Bel (074-2663313) ons voor een afspraak, of mail naar info.beekparkborne@stichtingbrigantijn.nl Wij leiden u graag rond en vertellen u dan meer over onze school.