Visie

Op basisschool Beekpark willen we dat iedereen zich welkom voelt in een veilige leeromgeving. Er heerst rust en een positief pedagogisch klimaat. Kinderen leren van en met elkaar. Er werkt een ambitieus team dat dit overdraagt aan de kinderen.

‘Er is plek voor iedereen, iedereen hoort erbij.’ (leerling)

Goed onderwijs betekent voor ons dat een kind zich optimaal kan ontwikkelen, passend bij zijn eigen mogelijkheden. Kinderen leren zelf onderzoek te doen en te ontwerpen. Hierdoor leren zij problemen op te lossen, waarbij gebruik gemaakt wordt van de nieuwsgierigheid en de creativiteit.

‘Beekpark is een fijne school, omdat je veel zelfstandigheid, vrijheid en vertrouwen krijgt.’ (leerling)

Wij zien het als opdracht om kinderen te onderwijzen en te begeleiden tot zelfstandige en zelfverantwoordelijke mensen die zich meer eigenaar voelen van hun ontwikkeling. Tijdens dit proces focussen wij ons op de kwaliteiten en talenten van kinderen. Wij laten kinderen hun eigen kwaliteiten en talenten ontdekken en ontwikkelen.

‘De kinderen die het makkelijker vinden krijgen extra uitdaging, de kinderen die het moeilijker vinden krijgen extra hulp.’ (leerling)

Wij zien ouders als een belangrijke samenwerkingspartner. Samen met het kind, de ouders en zijn omgeving zorgen wij ervoor dat het kind zich optimaal kan voorbereiden op een steeds veranderende maatschappij.

‘Ik geef de school vijf sterren.’ (leerling)

Wij willen dit onder andere bewerkstelligen door de kracht van de pedagogische driehoek onderdeel te benutten: de samenwerking en het contact tussen het kind, de ouders en ons.

Kom eens langs voor een rondleiding

Benieuwd wat wij als basisschool te bieden hebben? Bel (074-2663313) ons voor een afspraak, of mail naar info.beekparkborne@stichtingbrigantijn.nl Wij leiden u graag rond en vertellen u dan meer over onze school.