Ons onderwijs

Dalton

Beekpark is een Daltonschool. Bij het Daltononderwijs ligt de nadruk op de keuzevrijheid voor het kind, de samenwerking met anderen en het ontwikkelen van zelfstandigheid. Het Daltononderwijs vindt zijn oorsprong aan het begin van de vorige eeuw, toen de Amerikaanse Helen Parkhurst les gaf aan een klas met kinderen die erg verschillend waren. Ze ontdekte dat individueel en zelfstandig leren beter werkte dan klassikaal leren. Nu, ruim een eeuw later, geven Daltonscholen een eigentijdse invulling aan de ideeën van Parkhurst.

De vijf principes van het Daltononderwijs:

  • Verantwoordelijkheid
  • Samenwerking
  • Effectiviteit
  • Zelfstandigheid
  • Reflectie

Beekpark geeft op eigen wijze invulling aan de kernaspecten van het Daltononderwijs. Ons uitgangspunt is het werken met een taakbrief. Daarnaast sluiten wij aan bij de onderwijsbehoeften van het kind, waarbij de leerlingen zelf mee mogen denken en waarbij wij de leerling uitdagen het beste uit zichzelf te halen. Kinderen leren bij ons door te onderzoeken en op ontdekking uit te gaan. Daarbij maken ze gebruik van hun eigen nieuwsgierigheid en creativiteit. Kinderen onthouden daardoor beter wat ze geleerd hebben omdat het aansluit bij hun belevingswereld. Zo wordt de wereld stap voor stap verder ontdekt en in kaart gebracht.

Lees meer over onze invulling van het Daltononderwijs in ons Daltonbeleidsplan.

Kom eens langs voor een rondleiding

Benieuwd wat wij als basisschool te bieden hebben? Bel (074-2663313) ons voor een afspraak, of mail naar info.beekparkborne@stichtingbrigantijn.nl Wij leiden u graag rond en vertellen u dan meer over onze school.