Groep 5, 6, 7 en 8

De sfeer in de groep is erg bepalend om het beste uit jezelf te halen. Een positieve groepssfeer is voorwaarde hiervoor. Daar besteden we gedurende het jaar veel aandacht aan.

Voor het ontwikkelen van zelfstandigheid van het kind werken we met taakbrieven. Groep 5 krijgt elke week een taakbrief. In de taakbrief staat weergegeven op welke momenten er gezamenlijke activiteiten en instructies plaatsvinden en welke taken een kind moet maken. Daarnaast heeft groep 5 een verkeerslicht. Dit verkeerslicht op het bord laat zien of en op welk volume de kinderen met elkaar mogen praten. De kinderen werken tijdens het zelfstandig werken met BAS-blokjes. Kinderen laten met dit blokje zien of ze stil willen werken, voor hulp gevraagd mogen worden of zelf een vraag hebben.

In groep 5 is er veel aandacht voor rekenen, taal en spelling. Daarnaast worden vanaf deze groep de vakken rondom wereldoriëntatie zoals geschiedenis, natuur en techniek, aardrijkskunde en Engels wekelijks gegeven en twee- à driewekelijks getoetst. Verder krijgen de kinderen twee keer in de week gym en zorgen we gedurende het hele jaar voor een divers aanbod aan expressieve vakken zoals handvaardigheid, tekenen, muziek, dans en drama.

Kom eens langs voor een rondleiding

Benieuwd wat wij als basisschool te bieden hebben? Bel (074-2663313) ons voor een afspraak, of mail naar info.beekparkborne@stichtingbrigantijn.nl Wij leiden u graag rond en vertellen u dan meer over onze school.